sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Voitto Joroisten SM kisassa

Voitin eilen kesän himotuimman suomenmestaruuden Joroisten legendaarisessa kisassa (1,9 km / 90 km / 21,1 km). Voitto oli mulle tosi arvokas ja koitos oli tärkeä loppukauden kisoja ajatellen.

 
Uinti oli tarkoitus ottaa rennosti, ote oli TYR Freakilla hyvä ja rantauduinkin kuumasta järvestä vajaa puolitoista minuuttia ennen seuraavia naisia.
 
 
Ekassa vaihdossa olin samaan aikaan muutamien 5 min ennen  meitä startanneiden miesten kanssa.
 

Pyörän alun ajoin rennosti ja ero kasvoi neljälläkympillä noin 4.30 minuuttiin. Loppupuoliskolla piti hieman nostaa vauhtia, mutta vatsaongelmat pakottivatkin himmaamaan, sillä en tiennyt selviäisinkö kuuman kelin juoksun niin älyttömän vähillä nesteillä ja energioilla, mitä pari päivää oikutellut vatsa suostui kisan aikana imemään.


Kokonaisuutena Bianchilla oli kuitenkin kiva kruisailla kauniissa maisemissa ja hyväpintaisella asvaltilla. Joroisten reitti olikin tänä vuonna mielestäni tosi hieno. Vaikka täytyy myöntää, että välillä iski pieni tylsyys, kun edessä oli kymmeniä kilometrejä tyhjää tietä ;). Mietin jo, että pitisikö tiputtautua perässäni tulleeseen porukkaan, jossa olisin saanut erittäin arvovaltaista ja hauskaa seuraa - pääministeri, the Antti ja Tiina. Olisi ollut hieno kunnia ajaa siinä joukossa! Päätin kuitenkin pitää oman vauhtini ja saavuin tokaan vaihtoon aikalailla turvallisen oloisessa johdossa.

 
Juoksu lähti kohtalaisesti liikkeelle ja vaikka aloitin tosi varovasti, kulki eka 7 km lenkki hyvää vauhtia kärkimiehiinkin nähden. Lopulta juoksusta tuli kuitenkin tuskainen taival. Astma oireili ja siitä johtuen kyljet kramppasivat enkä uskaltanut vatsaoireiden johdosta ottaa tippaakaan energiaa sisään. Valitettavasti siis Powerbarin uusien geelien toimivuus jäi kisassa kokeilematta. Yleensä oon tosi tyytyväinen, kun just Powerbar on mun sponssina, sillä se on melkein aina sponssina myös kansainvälisissä ironman-sarjan kisoissa ja on tosi kiva tietää, että huoltopaikoilla saa tuttuja hyviä tuotteita.

Yritin aina tsempata hymyn päälle suurimman yleisöjoukon eteen... sori kaikille, jotka joutuivat näkemään vain tuskailmeitä takalenkillä ;)
Valmentajan käsky juoksuosuudella oli hiljentää vauhtia, nautiskella ja ottaa rennosti, muttei se hiljempikaan meno yhtään kivalle ja rennolle tuntunut. Vikalla lenkillä hengityslihakset kramppasivat niin pahasti, että lähes kävelin pitkät pätkät. Kannustus ja yleisfiilis juoksureitillä oli kuitenkin aivan mahtavaa, mikä antoi roimasti positiivista energiaa. Iso kiitos kannustuksista kaikille katsojille ja kanssakilpailijoille!

 
Hopeaa naisten kisassa otti päivän nopeimman puolimaratonin juossut Maria Söderström. Pronssia saavutti eräs Suomen menestyneimmistä triathlonisteista, Tiina Boman. Tiina lopetti pro uransa eiliseen koitokseen ja oli varmasti aivan huikea fiilis juosta maaliin kotikylän tapahtumassa. Tiinan lopettamispäätös on ikävä juttu Suomen naistriathlonille. Toki on myös ymmärrettävää, ettei perheellisellä naisella riitä loputtomasti paukkuja antaa aikaa ja energiaa treenaamiselle. Onnittelut Tiinalle upeasta urasta ja kiitos suomalaisten naisten tien raivaamisesta kohti ironmankisojen palkintopallia :)!


Maria Söderström, Kaisa, Maria Lemeseva (3. nopein), Tiina Boman (SM 3.), Venla Koivula (SM 4.)
Oman kisani jälkeen koitti päivän mukavimmat hetket. Oli hauska kannustaa kaikkia muita kisaajia ja turista niitänäitä tuttujen ja tuntemattomienkin kanssa.

 
Suomen triathlonpiireissä on nyt aivan mahtava henki ja triathlonbuumi oli eilen ihan käsinkosketeltava. Kiitos järjestäjille hienosta tapahtumasta ja kiitos kaikille paikalla olleille upean fiiliksen luomisesta :)
 
 

1 kommentti:

  1. Oli hieno fiilis seurata sun kisaamyös yleisön puolella!

    VastaaPoista