torstai 2. helmikuuta 2012

Perustreeniä Kanarialla

Palasimme viime yönä lyhyeltä yhdentoista päivän reissulta Gran Canarialta. Tuttu Maspalomas osoittautui jälleen mitä parhaimmaksi paikaksi kauden ensimmäiselle leirille. Nautin tosi paljon mäkien kapuamisesta pyörällä, juoksemisesta kanaalin varsilla ja uiskentelusta meressä sekä hotellin ylipitkässä altaassa. Ilmapiirikin oli lomalaisten keskellä mukavan rento, joten homma ei mennyt ihan turhan totiseksi.

Mitään kovin radikaalia kerrottavaa leiristä ei jäänyt. Kaikki sujui niin kuin piti. Leiri oli peruspuurtamista eli sitä ihaninta urheilijan elämää: treenaamista, syömistä ja nukkumista. Kivaa! Kai sitä pitää olla hiukan pöpi, kun nauttii tällaisesta aivan äärettömästi...mutta ihanaa se vaan taas oli. Tällä kertaa kuitenkin lyhyt kymmenen treenipäivän jakso tuntui sopivalta ja nyt on kiva olla reilu viikko kotona ennen pitkää kevätleriä.

Harjoiteltua leirillä tuli ihan reilusti (reilut 30 h / vko), vaikka määrän kerääminen ei tavoitteenamme ollut. Pääpaino treenaamisessa oli pyöräilyssä. Koska sen erityiseen kehittämiseen minulla ei kuitenkaan ole olympiamatkoja ajatellen tarvetta, oli pyöräilyä nytkin vain vajaa puolet treenimäärästä. Sen sijaan uimme tosi paljon avovedessä ja myös juostua tuli mukavasti.

Treenitehot olivat pääasiassa maltillisia, vaikka joitain reippaitakin settejä pääsin vetämään. Tämän vuoden teemamme mukaisesti kaikkien harjoitusten laatu, tehosta riippumatta, oli erittäin korkealla ja "retkeilylenkkeily" jäi vähiin. Joka treenissä oli mukana tekniikkaa tai / ja lajivoimaa ja Paulin haukansilmä piti huolen, että ajatus todella pysyi siinä missä piti. Harjoitukseksi laskettavien treenien lisäksi teimme myös tosdella paljon huoltavia jumppia ja kaikenmaailman vetkutteluja, jotta paikat varmasti kestävät seuraavien kovempien jaksojen rasitusta.

Seuraava vaihde pistetään päälle jo 13.2., kun lähdemme viideksi viikoksi Etelä-Afrikkaan. Sitä ennen on kuitenkin kiva nauttia lumisesta Suomesta! Koska rasituksen entistä selkeämpi rytmittäminen on sekin yksi tämän kauden pääteemoistamme, tulee Suomijaksoon kuulumaan monia erittäin laiskan letkeitä talvipäiviä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti