maanantai 13. tammikuuta 2014

Alkutalven kuulumisia ja kevätkauden suunnitelmia

Huh. Syksyn ja alkutalven synkkyys on vihdoin ohi. Täytyy myöntää, että tänä vuonna pimeys tuntui aika rankalle. On tehnyt mieli hiihtämään. Onneksi pääkaupunkiseudulla on kuitenkin hyvät olosuhteet myös sisäliikuntaan ja piristystä menoon on löytynyt siitä, että liikuntapaikoissa on pyörinyt selvästi aiempia vuosia enemmän triathlonisteja. Etenkin uimahalleissa on ollut hauska huomata, että lähes aina radoilta löytyy muutama menijä jonkun triathlonkisan lakki päässä.

Viime viikkojen treenit ovatkin lopulta sujuneet tosi hyvin. Ohjelmassa on ollut uintia, pyörää maastopyörällä, ergolla ja wattbikella,  juoksuja ulkona ja hallissa sekä erilaisia lihaskuntoja. Kokonaismäärä on ollut maltillisesti 20 viikkotunnin hujakoilla, mutta pikkunihkeitä aerobisen kynnyksen tuntumassa tehtyjä treenejä on ilmestynyt ohjelmaan ja muutamia lyhyitä pätkiä on tullut kiskaistua jo aika kovaakin. Treenit vaikuttavat purreen kroppaan yllättävänkin hanakasti ja nihkeähköstä syksystä huolimatta kunto vaikuttaisi olevan about siinä, missä tässä vaiheessa kautta pitää.

Keskiviikkona harjotiustahti kovenee, kun lähdemme pariksi viikoksi tuttuun paikkaan Kanarian Maspalomasiin. Ihanaa päästä nauttimaan lämmöstä, auringosta ja leiripäivien rutiineista!

Aamulenkki Maspalomasin rantabulevardilla. Aamujuoksut etelässä on niiiiiin ihania :)

Leirin jälkeen edessä on parin kuukauden treeni- ja työrupeama Suomessa ja sitten taas maaliskuun lopulla suuntaan kohti sulia ja aurinkoisia teitä, kohdemaa on tosin vielä auki. Samoin auki on kisakalenteri, jonka päätimme rakentaa nyt ekan leirin aikana. Sen verran vinkkejä tulevan kesän kisatavoitteista voin kuitenkin jo antaa, että tulevalla leirillä allani on aika-ajo Bianchi, mutta ITU kisojakin kesän ohjelmaan on luvassa :)

Viime viikolla säädin mahtavan triathlonpariskunnan Niinan ja Kreun avustuksella aika-ajoasentoa. Siinä on edelleen hakemista, mut kiva päästä pian kokeilemaan, miten tää toimii!

3 kommenttia: