torstai 6. maaliskuuta 2014

TYR Warriorina Go Expoon

Kevät tulee! Eka merkki keväästä on messukeskuksessa tän viikon pe-su pidettävät Go Expo messut. Mulle - ja monille muille urheiluhulluille - tapahtuma on kehittynyt vuosittaiseksi perinteeksi. Pitkän talven jälkeen on hauska tavata urheilukavereita ja fiilistellä kesän kisatapahtumia sekä sporttivarusteita.

Tänä vuonna oon messuilla Velo & Oxygenin osastolla esittelemässä TYR:n märkäpukuja ja muita uintikamoja. Kuten moni on ehkä facebookista tai tän blogin sivupalkista huomannut, musta tuli justiin uusi TYR Warrior: http://tyr.fi/fi/tyr-finland/tyr-warriors/

Oon innoissani alkavasta yhteistyöstä TYR:n kanssa, sillä oon kisannut itse ostamallani TYR:n Freak of Nature märkkärillä viimeiset pari vuotta. Kokeilin pukua ekan kerran San Diegossa just ennen tokavikaa Lontoon olympialaisten karsintakisaa ja puku tuntui niin loistavalle, että pakkohan se oli hankkia. Harmi vaan, että tuossa kisassa vesi oli lopulta 0,2 astetta "liian lämmintä" emmekä saaneet käyttää märkkäriä. TYR:n puku on joka tapauksessa aivan tajuttoman hyvä ja TYR:n uintituotteita onkin kiva esitellä eteenpäin. Maailman huipuista muun muassa olympiahopeamitalisti Lisa Norden ja pitkien matkojen ykkösuimari Jodie Swallow uivat TYR:llä.

TYR Warrioriksi tulemisen lisäksi viime viikkoina on toki tapahtunut paljon muutakin. Päivät ovat vaan olleet niin kiireisiä, että bloggailu on jälleen jäänyt... No, yhteenvetona voisi todeta, että sain tehtyä loistavan melko paljon määrää ja pikkusitkeää reipasta sisältävän treenijakson ja myös muut hommat ovat rullanneet. Nyt olo on rankkojen harjoitusten jäljiltä sen verran puhki, että vietän ilomielin pari leppoisampaa päivää messuilla hengaillen.

Toivottavasti tapaamme messuilla - tuu hypistelemään triathlontavaroita tai ihan vaan turisemaan niitänäitä :)

Kuusiksella TYR:n märkkärissä ja Special Ops laseissa. Voi kun järvi jo lämpenisi ja pääsisi taas uimaan!

Lopuksi vielä pieni muistilista kaikille märkkärin hankkimista miettiville:

- Märkkärillä tarkenee, kun vesi on about 16 asteista eli uiminen onnistuu Suomen pikku järvissä toukokuun lopulta syyskuulle. Ja voin taata, että luonnon vesissä uiminen on toooosi ihanaa kloorialtaassa polskimiseen verrattuna :)
- Märkäpuku kelluttaa. Tämä lisää uintivauhtia tyypistä riippuen noin 4-8 s / 100 m. Lisäksi kelluvuus tuo nautintoa ja rentoutta etenkin aloitteleville uimareille.
- Älä osta märkkäriä kuin sikaa säkissä. En siis suosittele sen tilaamista nettikaupasta kokotaulukon perusteella... Pukua on kokeiltava päälle. Jos puku ei tunnu istuvan, kokeile jotain toista mallia tai merkkiä, sillä ne ovat hieman erilaisia.
- Sopiva puku on napakka, muttei purista ahdistavasti. Pistä puku huolellisesti päälle ja varmista, että sen leikkaukset ovat kohdillaan ennen kuin päätät, mille se tuntuu.
- Pidä hyvää huolta puvustasi, niin se kestää useita vuosia ja saat noin 200-600 euron sijoituksellesi loisto vastineen.

3 kommenttia:

 1. Hyvä muistilista märkkäreistä. Eipä tohon ole oikeen muuta lisättävää, kuin baby oil. Mulla ainakin märkäpuvut hiertää helposti kauluksesta ja sipaisulla baby oilia välttyy hiertymiltä. Vaseliini haurastuttaa neopreeniä, joten sitä ei kannata käyttää. Baby oil on ainakin joillakin valmistajilla sallittujen aineiden listalla, joten se ei ilmeisesti haurastuta materiaalia.

  Oli kiva rupatella messuilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä pointti :) Baby oil on joo toimiva vaihtoehto. Lisäksi on olemassa sellaisia suihkeita ja stickejä, jotka on ihan tuota hiertymisen estoa varten suunniteltu. Näiden etuna on, ettei sormia tartte söhrätä rasvaan... rasvaiset jäljet esim. uimalaseissa kun eivät ole kiva juttu.

   Oli joo tosi mukava tavata! Tsemppiä ja iloa treeneihin ja kiitos kivoista bloggauksista :)

   Poista
  2. Body glide-puikkoakin kokeilin, mutta ei se ihan yhtä hyvin toimi kuin baby oil ja saatavuus on huonompi. Rasvasia sormenjälkiä tosiaan saattaa tulla, mutta parin kerran jälkeen kummasti oppii pyyhkimään näppinsä ennen uimalasien käsittelyä.

   Tsemppiä ja treeni-iloa sinnekin :)

   Poista