sunnuntai 25. toukokuuta 2014

Toka Ironman 70.3 St Pöltenissä - JEE!

Pressissä olin ihan ihmeissäni :)

Wuuuhuuu! Olipa hieno päivä. Sijoituin tokaksi Ironman 70.3 kisassa Itävallan St Pöltenissä. Kun luin lähtölistoja, en olisi uskonut, että nousen palkintokorokkeelle, sillä kisan nimilista oli todella vakuuttava... Mut niin vaan pärjäsin, huh. Jippii!

Keskittyminen ennen starttia
Kisassa uinti tuntui kumman väsyneelle. Tässä vaiheessa pelotti, et millainenhan koitos on edessä... Onneksi pää toimi tällä kertaa loistavasti ja rauhoitin menoa sekä keskityin entistä enemmän tekniikkaan ja hengitykseen. Uinti ei siis ollut nappiveto, mutta kohtuullinen kuitenkin ja rantauduin kahdeksantena.


Pyöräily oli kivaa! Reitti oli ihan unelma, sillä siinä oli sekä tasaisia nopeita pätkiä että kunnon nousuja. Kisan voittanut Lisa Hutthaler pyyhälsi heti alusta hullun oloista vauhtia omia menojaan, mutta itsekin ohitin pyörällä mukavasti porukkaa ja juoksuvaihtoon tulin nelosena. Pyörä tuntui ihan hyvälle, ainoa hankaluus oli, että ajoin koko ajan ihan täysin yksin enkä kuullut mitään väliaikoja tai sijoituksia, joten vauhtia oli vaikea jakaa. Lisäksi kämmäsin juottopaikalla ja otin urheilujuoman sijaan pullon kokista. Pakkohan se sit oli juoda, kun muutakaan ei ollut ja niin vaan kävi, että hiilihapot alkoivat vyöryä mahassa ja oli pakko tehdä "konoset" ;) Onneksi se auttoi ja oli muuten pyöräillessä ihan kätevä toimenpide, kun ei tarvinnut edes juuri hidastaa vauhtia ;)

Juoksuun lähdin sillä asenteella, että juoksen ekan kympin tosi tosi tosi paljon hiljempaa kuin mieli tekisi. Taktiikka osoittautui loistavaksi. En nimittäin juurikaan jaksanut kiristää tokalla kympillä, vaan alku taisi lopulta sittenkin olla se nopein pätkä ;). Mahtavinta juoksussa oli, että ohitin kaksi kovaa nimeä - Gina Crawfordin (4.) ja Svenja Bazlenin (3.) - ja sain juhlia loppusuoralla kisan kakkosena!!!!! Lisäksi juoksin ylivoimaisesti päivän nopeimman puolimaran (1.16.15, epäilen, että reitti oli lyhyt).

Välineet. Kiitos Velo&Oxygen, Bianchi, TYR, PowerBar ja Beaster!

Kisan jälkeen oli kyllä hienoa seisoa kukituksessa ja antaa mediahaastatteluja Lisan ja Svenjan kanssa. Lisa on moninkertainen Ironman 70.3 voittaja ja oli muutama viikko sitten aivan ylivoimainen Mallorcan kisassa. Svenjakin on voittanut useampia Ironmanin puolikkaita ja oli tänä keväänä puolestaan ihan ylivoimainen Abu Dhabin lyhyen matkan rahakisassa.


Kokonaisuudessaan kisasta jäi siis erinomaiset fiilikset. Nyt pieni lepojakso ja sit jatkuu treenit kohti tämän kauden pääkisoja, joista eka on Ironman 70.3 EM-kisa elokuussa. Toki myös kesä- ja heinäkuussa on kivoja koitoksia edessä. Jee, hieno kesä edessä :)

6 kommenttia:

  1. Mahtavaa! Onneksi olkoon! Onko Hawaii haaveissa vai puolikkaat tänä vuonna matkana?

    VastaaPoista
  2. Onneksi olkoon hienosta sijoituksesta todella kovassa seurassa.

    VastaaPoista
  3. Onneksi olkoon loistavasta suorituksesta, niin ne kisat vaan on erilaisia! Tästä on ihan mahti jatkaa kohti kesän tärkeitä kisoja! Varmaan aiheuttaa lisää päänvaivaa, jatkaako kohti Rioa vai panostaa "jo" pidemmille matkoille, mutta sehän on vaan tervettä vaivaa! :)

    VastaaPoista
  4. Hyvä Kaisa! Todella hieno veto!

    VastaaPoista
  5. Jee Kaisa, mun suuri idoli :) Superonnittelut !!!!!!!!!!!

    t. eräs kuntohölkkääjä

    VastaaPoista