tiistai 19. elokuuta 2014

Juoksuseminaari Uuden Lastensairaalan hyväksi


Kaikkien juoksusta kiinnostuneiden kantsii ehdottomasti tulla Finlandia-talolle lauantaina 20.9. Tuolloin pidettävässä juoksuseminaarissa jaetaan huipputason tietoa tekniikasta, harjoittelusta, vammoista ja ravitsemuksesta.

Mikä hienointa, koko seminaarin tuotto menee täysin lyhentämättömänä Uusi Lastensairaala 2017 -hankkeelle! 

Kaikki seminaarin järkkärit ja puhujat toimivat siis vapaaehtoisvoimin. Pääjärjestäjänä on Suomen alaraajafysioterapian yhdistys, SAFY. Tapahtuman suojelijana toimii pääministeri Alexander Stubb.

Puhujat ovat häkellyttävän kovia asiantuntijoita. Juoksuvammoista kertoo urheilutraumatologian kirurgi ja lääkäri Sakari Orava, joka on leikannut muun muassa Haile Gebreselassien sekä David Beckhamin. Juoksutekniikasta puhuu pilatesguru, lukuisia maamme kovimpia urheilijoita (esim. Jukka Keskisaloa) auttanut fysioterapeutti Jarmo Ahonen. Juuri väitöskirjan kirjoittanut tutkija Juha-Pekka Kulmala kertoo puolestaan viimeisimmät tutkimustulokset kanta- ja päkiäaskelluksen eroista. Huippu-urheilijan näkökulman tuo Tuija Helander, jonka tekemä 400 m aitojen Suomen ennätys on kestänyt jo 27 vuotta. Valmentajana puhuu puolestaan Tom Andtbacka. Hänen koutsattavia ovat esimerkiksi Pia Sundstedt ja Niclas Sandells.

Myös mua pyydettiin osallistumaan seminaariin triathlonistin ja ravitsemusasiantuntijan roolissa. Olisi ollut ilo ja kunnia päästä mukaan. Kiinan MM kisa osuu kuitenkin just tolle viikonlopulle. Onneksi voin kuitenkin hyvillä mielin matkata Kiinaan, sillä ravitsemuksesta tulee puhumaan mua kokeneempi alan huippu: pari vuotta sitten upean triathlonuransa lopettanut ravitsemusterapeutti Merja Kiviranta-Mölsä.

Juoksuseminaari on tietty "pakollinen" kaikille fyssareille ja valmentajille ja myös kaikkien muiden juoksun sekä triathlonin harrastajien kantsii mennä kuuntelemaan tärkeitä vinkkejä! Esimerkiksi omalla kohdallani tieto noista asioista, joista seminaarissa puhutaan, on varmasti iso syy sille, että pystyn nykyään treenaamaan lähes täysin vammoitta (koputus puuhun...), vaikka melkein koko 2000 luvun kärsin kaikenmoisista kropan temppuiluista.

Lisätietoja seminaarista löydät täältä.


  
Uusi Lastensairaala 2017 -hanketta voi tukea myös siten, että tulee Helsinki City Triathloniin ensi sunnuntaina 24.8. ja ostaa kisapaidan. Paidan tuotosta suurin osa menee sairaalahankkeelle. City Triathloniin osallistuville on luvassa myös kampanjatarjous juoksuseminaarin osallistumismaksusta!

Ja toki muutenkin kantsii tulla Uimastadikalle sunnuntaina – joko kisaamaan, auttamaan järkkärihommissa tai kannustamaan. Luvassa on varmasti tosi mahtava uinnin, pyöräilyn ja juoksun ilotulitus. Kivointa on mun mielestä se, että tänä vuonna tapahtumaan on ilmoittautunut jopa yli 400 junioria!

4 kommenttia:

 1. Jaha, Stubbin naama on artikkelin yhteydessä vaikka ko herran puole ei anna SENTTIÄKÄÄN lastensairaalalle. Ulkomaille sen sijaan rahaa kyllä syydetään.

  VastaaPoista
 2. No, tässä ollaan kuitenkin kotimaan asialla ja hyvällä sellaisella.

  VastaaPoista
 3. Hyvä ja mielenkiintoinen idea tuo juoksuseminaari, mutta törkeällä hinnoittelulla (98 euroa) on kyllä karsittu kaikki "normaalituloiset" juoksusta innostuneet pois.

  VastaaPoista
 4. Kamppishinta näyttää olevan 78 euroa ja tarkoitushan on kerätä varoja hyvään tarkoitukseen.

  VastaaPoista