keskiviikko 8. lokakuuta 2014

MM-kisan jälkifiiliksiä ja kauden vikaan koitokseen valmistautumista


Onpas pari viikkoa vilahtanut nopeasti. Oikeastaan koko kausi on hurahtanut kuin huomaamatta. Reilun viikon päästä edessä on nimittäin jo kauden vika koitos, Puolimatkan ITU Euroopanmestaruuskisa Mallorcalla! Tässä postauksessa kertoilen silti enemmän kuulumisiani viime viikoilta. EM-kisan ennakkofiiliksiä päivitän sitten itse kisapaikalta, sillä Mallorcalla netinkin pitäisi toimia kivemmin kuin Kiinassa.

Eka viikko MM-kisan jälkeen meni luonnollisesti palautellessa. Keskiviikon paikkeilla olin tosin jo sitä mieltä, että lepäily on turhaa. Olisin halunnut alkaa harjoitella kunnolla, etten seuraavalla kerralla jäisi hopealle...Onneksi mulla on loistava valmentaja ja jälleen kerran Paul veti jarrusta. Pieni pakkolepo (voiko noin 14 h kevyttehoista treeniviikkoa kutsua pakkolevoksi…?) oli ehdottoman oikea ratkaisu, sillä kyllähän se voimakas väsymyskin vielä iski. Pääosa viikon lenkeistä tuli tehtyä viikonloppuna nuorten maajoukkueleirillä. Oli kiva valmentaa, treenata ja imeä junnuenergiaa Pajulahdessa. 


Viime viikko olikin sitten perustreenaamista. Pääharjoituksina tein pari kovaa uintia, yhden reippaan pyörä + juoksu -lajivoimatreenin ja yhden pidemmän reippaan ergo + juoksu -treenin. Meno oli yllättävän hyvää, ehkä jopa parempaa kuin vielä kertaakaan aikaisemmin!?! Toisaalta loistavasta juoksuvauhdista, ergowateista ja rennon letkeästä yleisfiiliksestä huolimatta takaraivossa oli tuntuma, että taustalla hiipi edelleen väsymys. Selkäkään ei vielä ollut täydellisen terve. Täysin hyvälle kroppa alkoi oikeastaan tuntua vasta sunnuntaina, kun tein pitkän alavauhtisen lenkin mahtavasta syyssäästä nautiskellen.


Tällä viikolla alkuviikko oli taas melko kevyt ja nyt loppuviikosta on tarkoitus tehdä pari kovaa settiä.  Eilen mun iltaharjoituksia oli kuvaamassa Urheiluruudun porukka.  Juttu tulee telkkarista todennäköisesti viikonloppuna. Muutenkin MM-hopea on tuonut mukavasti näkyvyyttä ja kisasta on ollut juttua esimerkiksi monessa lehdessä, kuten Hesarissa ja Urheilusanomissa. Myös Radiosuomen Taustapeilissä oli aika avartava juttu mun ja Paulin valmennussuhteesta sekä suhteestamme triathloniin. Saavutukseni on selvästi tavoittanut yllättävän ison ihmisjoukon, sillä vieläkin ihan joka päivä joku tuttu tai tuntematon on tullut onnittelemaan. Hämmentävää. Ihanaa silti huomata, että suomalaiset ovat urheilukansaa ja että triathlon kiinnostaa lajina. On myös todella kannustavaa, että mun pieni sisukas MM-taisto taisi tuoda piristystä yllättävän monen arkipäivään.

Vaikka keskityn tällä hetkellä täysillä Mallorcan EM-kisaan, karkailevat ajatukseni aina välillä myös tuleviin kausiin ja siihen, mihin suuntaan muokkaamme treenaamista. Ehkäpä Urheiluruutukin vilauttaa joitain ajatuksiamme tämän suhteen ;). Kuitenkin just nyt tykkään eniten keskimatkoista (ITU Pitkämatka ja puolikkaat). Parasta niissä on pitkän keston ja kovan vauhdin yhdistelmä sekä se, että kyseisillä matkoilla kisaa niin pitkien kuin lyhyiden matkojen maailman huippuja. Täytyy kuitenkin myöntää, etten oo koskaan aiemmin seurannut pro urheilijoiden Hawaii uutisia yhtä täpinöissäni kuin tänä vuonna. Myös ikäsarjalaisten kuulumisia on kiva lukea, onhan lauantaina käytävässä koitoksessa mukana tosi iskukykyinen suomalaisten sakki. Tietääkseni (sori, jos joku puuttuu!!!) ikäsarjoihin osallistuvat Jasmin Pienimäki, Maria Kasurinen, Tatu Kasurinen, Mirka Vahtera, Venla Koivula, Erik Fallenius, Markus Einiö, Juha Nissinen, Ami Laamo ja Pasi Pentikäinen. Aivan valtavasti tsemppiä ja iloa kisaan teille kaikille!

5 kommenttia:

  1. Katsoin Urheiluruutua ja vähän meni ohi kun siinä kerrottiin, että olisit juossut puolimaratonin kisan lopuksi paremmin kuin kukaan muu suomalaisnainen tänä vuonna. Ei tainnut olla ihan oikea tieto.

    VastaaPoista
  2. Mun aika Ironman 70.3 St Pöltenissä oli 1.16.15 http://eu.ironman.com/triathlon/coverage/leaderboard.aspx?race=austria70.3&y=2014#axzz3GE5LL9n3. Triathlonkisojen juoksut ei oo virallisia, vaan mun ainoa virallinen puolikas on viime vuoden SM kisan 1.16.30 (ei ihan optimisuoritus, kantsii katsoa se bloggaus ;) ). Tämän kauden Suomen kärkiaika on muistaakseni Minna Lammisen 1.15.55.

    VastaaPoista
  3. Eikös tässä MM-kisassakin ollut matkana 20 km eikä puolikas? Sehän on jo ihan eri juttu ajallisestikin.

    VastaaPoista
  4. MM kisassa matka oli 20 km. Siellä Ironman St Pöltenissä puolimaraton.

    VastaaPoista
  5. Kuinkahan on ollut tarkka matka?

    VastaaPoista