maanantai 22. kesäkuuta 2015

Huippufiiliksellä MM-kisaan

Ensi lauantaina 27.6. vuorossa on eräs kesän pääkisoista, nimittäin Ruotsin Motalassa pidettävät ITU:n Pitkänmatkan MM-kilpailut. On ihan älyttömän kivaa ja mielenkiintoista päästä testaamaan, kuinka kovaa jaksan nyt uida 4 km, pyöräillä 120 km ja juosta 30 km!
 
Viime viikot ovat sujuneet hyvin. Bakusta poisjääminen oli ehdottomasti oikea ratkaisu, vaikkakin asia on toki harmittanut monena päivänä eikä Bakun kisoja ole ollut kovinkaan mukavaa seurata. Tärkeää on silti, että nyt reisi ja polvi saivat riittävästi aikaa rauhoittua ja tällä hetkellä terveystilanne on erittäin hyvä.
 
Ekat viikot Riminin jälkeen olivat pääasiassa kevyttä pk:ta, mutta viimeisen parin viikon sisään olemme saaneet tehtyä useampiakin reippaita pitkänmatkan kisaan valmistavia harjoituksia. Ja huh, miten hyvin nämä treenit sujuivatkaan! Itse asiassa vauhti ja menon helppous on saanut minut ja valmentajani Paul Sjöholmin jopa hieman äimistyneiksi. Ainoa ongelma useissa treeneissä on ollut, etten olisi millään malttanut mennä riittävän hiljaa enkä lopettaa treenejä suunnitellussa vaiheessa...mutta onneksi Paul on pitänyt jarrut tiukasti hallinnassa eikä homma ole lähtenyt keulimaan. Ja onneksi ensi lauantaina mun ei tarvitse enää jarrutella :D
 
Bianchi Picolla on ollut hyvä meno päällä.
 
Ennakkoasetelmien perusteella kisasta on tulossa tosi jännittävä. Eka jännitysmomentti on, kuinka pitkän matkan pääsemme uimaan. Vätternin vesi on ollut vain 14-15 C, joten uintia saatetaan joutua lyhentämään about 1,5 km mittaiseksi tai pahimmassa tapauksessa koko kisasta tulee duathlon. Sormet ristiin, että Ruotsiin tulisi nyt yhtäkkiä parin päivän hellejakso!

Myös kisan lähtölista on sellainen, että koitoksesta tullee äärimmäisen tiukka. Ennakkosuosikkeja (siis tottakai mun itseni lisäksi... ;) ) ovat Mary Beth Ellis (USA), joka on ollut uransa aikana podiumilla Hawaiin ironmania lukuunottamatta kaikissa täydenmatkan kilpailuissa, joihin hän on osallistunut. Toinen suosikki on viime vuoden maailmanmestari Camilla Pedersen (DEN). Muita erityisen kovia luita lienevät ainakin Ruotsin omat suosikit Åsa Lundström ja Eva Nyström (SWE) sekä hiljattain huipputason amatööristä proksi siirtynyt Amy Forshaw (GBR). Niin ja onpa muuten kivaa, että meitä suomalaisiakin on lähtölistalla kerrankin kaksi - minä ja Venla Koivula!

Kisa alkaa lauantaina klo 9 Ruotsin aikaa. Järjestäjät lupailevat jonkinmoista liveseurantaa. Lisäksi äiti on luvannut taas päivittää mun twitteriä. Päivitän itse myös seuraavien päivien aikana ennakkofiiliksiäni Facebook-sivulleniPeukut pystyyn, että lauantaista tulee kiva päivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti