lauantai 20. huhtikuuta 2013

SM pronssia puolimaratonilta!

Olipa kivaa :) ainakin ekat noin 14 km... Vakaana taktiikkana tämän päivän puolikkaalle oli tehdä hyvä NOUSUJOHTEINEN treeni. Mutta niin vaan, kun kisoja tai tosi kovia rytistyksiä ei oo hetkeen tullut tehtyä, vei fiilis jälleen kerran mukanaan.

Tänään maltoin olla muiden naisten peesissä noin 300 m. No, tylsäähän se on kipittää oikeaa realistista puolimaratonin vauhtia, joten päätin vähän fiilistellä ja pari kilsaa taisi taittua aika haipakkaa ;) onneksi valkku Paul Sjöholmin tiukat käskyt rauhoittivat menoa selvästi ja 5-10 km kilsat palauttelin ihan rauhallista vauhtia. Kelloa mulla ei ollut kädessä ja tässä vaiheessa mietin, että nyt on kyllä tullut löntysteltyä jo vähän turhankin rauhassa. Niin helpolle meno siinä vaiheessa tuntui. No, kympin kohdalla sitten kuulin, että aikaa oli mennyt noin 35.30, mikä lupaili älyttömän hurjaa puolimaratonin loppuaikaa...

Tässä vaiheessa olin turvallisessa johdossa ja ajattelin, että pian voisi kiristää tahtia. Mutta 14 km paikkeilla alkoi jännitysnäytelmä. Kisa käytiin harvinaisen mäkisellä asvalttireitillä. Ja isossa alamäessä etureidet alkoivat krampata. Takaraivossa kaikui valmentajan neuvot, että muista, että matka on 21 km ja aloita rauhassa!!! Olisi kantsinut ottaa opiksi, sillä hiukan noloa lopusta nyt tuli. Onneksi kuitenkin kova vastatuuli ja rankimmat ylämäet olivat reitin alkupuoliskolla ja loppu oli sinänsä helpompaa. Tämän turvin pääsin kävelemättä maaliin ;)

Miettisen Suvi pyyhälsi kuitenkin noin 16 km kohdalla ohi ja turvalliseen voittoon. Myös seurakaverini KU-58:sta, Laura Markovaara, kuittasi mut selkeällä erolla, vaikka meni ohi vasta noin 1,5 km ennen maalia. No, pääsinpä silti "kiusaamaan" edes hiukan juoksijoita ;) saavuin maaliin kolmantena ajassa 1.16.30 ja taakseni jäi monia maajoukkuemenijöitä.

Sen lisäksi, että voitin ekan yleisurheilun SM-mitalini - JEE! - olen jälleen saanut älyttömän hyvää treenisettiä. Tänäänkin kävin aamulla jo uimassa ja puolimaratonin alle ajoin kisan parkkipaikalla ergoa, joten triathlonkesää ajatellen kaikki on vallan great! Nyt ei kun palauttelemaan uimahallille (miten ihmeessä ne "oikeat" juoksijat pystyivät verryttelemään JUOSTEN heti puolikkaan perään...?!?)

3 kommenttia:

  1. Onnittelut SM-pronssista! Mutta eikö sun loppuaikasi ollut 1.16 ja risat (näin ainakin virallisten kisatulosten mukaan..)? Tsemppiä tuleviin koitoksiin! T. Lotta

    VastaaPoista
  2. Jeps oikeat ajat ovat:

    N Puolimaraton
    1. Suvi Miettinen TuUL 1.15.13
    2. Laura Markovaara KU-58 1.16.18
    3. Kaisa Lehtonen KU-58 1.16.30
    4. Elina Lindgren OulPy 1.17.09
    5. Minna Nummela HKV 1.17.27
    6. Veera Vainio HKV 1.20.17
    7. Anni Hemminki RovanRR 1.20.52
    8. Nina Chydenius ViipU 1.21.14
    9. Elli Hemminki RovanRR 1.21.57
    10. Tiina Puranen KeskiUYU 1.24.45

    VastaaPoista
  3. Onnittelut :)

    t:eräs kuntohölkkäjä

    VastaaPoista