torstai 10. lokakuuta 2013

Kesäloma

Hassua, että eka postaukseni uuden ulkoasun blogissa koskee lepäämistä.... Mut nimettiin Hesarissakin himoharjoittelijaksi, joten treenilepo ei tunnetusti oo vahvinta alaani. Joka tapauksessa nyt parin viikon ajan pitäisi malttaa ottaa superrennosti ja viettää niin kutsuttua siirtymäkautta. Käytännössä se tarkoittaa urheilijan kesälomaa.


Kesälajien menijöillä loma on usein vasta silloin, kun auringossa kölliminen on mahdotonta. Myös kuntoilijoille suosittelen ehdottomasti jonkinmoisen treenitauon pitämistä. Kroppa ja pää tarvitsevat silloin tällöin täydellistä vähän pidempää lepojaksoa. Vammat ja taudit pysyvät loitolla, kun hommia rytmittää selkeästi. Treeni tarttuu levänneenä paljon paremmin. Harjoittelun puuroutuminen on varma tapa pysäyttää kehittyminen.

Toisaalta monelle triathlonkausi on yksinkertaisesti liian pitkä, jos tavoitteellisen harjoittelun aloittaa syyskuussa. Tämän huomaa esimerkiksi siinä, että maaliskuun paikkeilla menee kontrollitreeneissä ja harjoituskisoissa kovempaa kuin kesän pääkoitoksissa. Myönnetään, itsekin olen sortunut joskus tän tyyliseen yli-intoiluun...

No, mitäs lepokausi käytännössä meinaa. Mielestäni tärkeintä on, ettei treeneistä ota pätkääkään stressiä eikä arkipäivään synny tavanomaista kiirettä niiden takia. Itseään ei kuitenkaan oo syytä sitoa pakkositeillä sängyn reunoihin kiinni.

Se onkin sitten tosi henkilökohtaista, mikä on siirtymäkaudelle sopiva määrä liikuntaa. Jotkut ovat urheilun suhteen täysiä absolutisteja. Mikäli oot seurannut mun Twitteriä, niin jo tiedätkin, että itse en malta olla täysin paikallaan. Niinpä ehkä harjoitteluksi luokiteltavaa menoa kertyy sellaiset 3-7 h viikossa. Kriteerinä on, että sykemittari pysyy laatikossa. Eikä lenkille saa lähteä, jos ei tosissaan tee mieli. No, rehellsesti sanottuna olemme joutuneet tiukentamaan sääntöä numero 2 ja vähän
rajaamaan mielitekojen määrää.

Ihania syyspäiviä ja sopivaa malttia treenaamiseen kaikille! Ylhäällä oleva kuva on viime viikonlopulta, kun
perinteisen sunnuntain pitkän lenkin sijaan olin sienestämässä (mikä kuulostaa tosi trendikkäälle, mutta jotta blogissani pysyy rehellisyys, sienestäminen ei todellakaan oo mun juttu kuin max kerran vuodessa ja silloinkin tarviin asiantuntijan varoittamaan kärpässienistä ;) ).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti