tiistai 16. heinäkuuta 2013

Varusteita ja ennakkotunnelmia Finntriathloniin

Tempopyöräilystä innostuminen on innostanut tutkimaan myös kaikenlaisia urheiluvälineitä entistä tarkemmin. En silti ole yltiöpäisen "välineurheilun" kannattaja: triathlonin voi hyvin aloittaa vaikka Jopolla ja myös vauhtiin vaikuttaa joka lajissa huomattavasti enemmän kunto ja taidot kuin välineet.

Mutta koska välineilläkin on oma merkityksensä - niiden pitää olla itselle sopivia ja sen tasoisia, että ne auttavat pääsemään omiin tavoitetuloksiin - ajattelin esitellä oman settini Finntriathloniin. Osa välineistä on sponsseja, osan oon ostanut omasta pussista. Kaikki ovat kuitenkin just sellaisia mistä tykkään eli välineistä kisani ei jää kiinni :)Kisa-asuna (jo turhankin monet kisat käynyt) Kiwamin puku. Ehkä hengittävin ja kevyin puku, mitä oon testannut. Myös väristä tykkään. Jos uidaan ilman märkkäriä tai jos on tosi kylmä, saatan käyttää jotain muuta asua ja kehitellä erilaisia ekstralämmikkeitä perusasun lisäksi...

Kisapuvun alla BV Sportin toppi. Aivan ehdottomasti paras toppi, mitä mulla on ikinä ollut! Vaikka toppi on "pehmeä" eli siinä ei oo mitään ekstratukia, se on sopivan jämäkkä eikä mene löysäksi edes uinnissa. Eikä haittaa tippaakaan hengitystä, kuten jotkut topit.

Jalassa BV Sportin kompressiosäärystimet. Huippulaadukkaat säärystimet, joissa kompressio on vähän spesiaalimpi kuin muissa kompressiosäärystimissä ja -sukissa: BV Sport on laittanut kompression hiukan ylemmäksi kuin muut, minkä on monissa tutkimuksissa todettu olevan optimaalista niin suorituskyvyn kuin palautumisenkin kannalta. Tuntuu toimivan!TYR:n Freak of Nature märkkäri. Pehmeä liukas puku, jonka kelluntaominaisuudet tukevat vartalonkiertoa ja käsipaneelit antavat poweria vetoon. Bonuksena hieno sixpack ;) Laseina TYR:n polarisoidut Specialopsit.Pyöränä Bianchi Crono. Täyshiilikuiturunko ja Ultegran vaihteet. Visionin aerotanko. Spesiaalina mulla on peruskampia lyhyemmät 165 mm kammet. Dura Acen hiilarikiekot, 55 edessä ja 75 takana. ISM Adamo TT satula. Giro Advantage kypärä. WAU, tarviikohan tällä setillä edes polkea ;)Juoksutossuina Nike Flyknit Racerit. Höyhenenkevyet tossut. Kuitenkin sopivasti jämäkkyyttä ja myös vaimennusta. Pohjakuvio loistava Joroisten hiekkatielle ja asvaltille. Juokseminen on ihanaa!Eväinä PowerBareja. Urheilujuomaa omasta takaa ja onnekseni samaa juomaa myös järjestäjältä. Geelejä kofeiinilla ja ilman. Energize patukkaa ennen kisaa ja pieni pala myös kisassa. Shottikarkkeja kisassa - mikäs sen mukavampi tapa ottaa geeliä ja saada kofeiinikicksit kuin napostella kokiksen makuisia karkkeja :)


Ja sitten niitä muita ennakkotunnelmia. Tavoitteenani on tehdä tasapainoinen perussuoritus ilman turhia sähläyksiä tai spurttailuja... Jos saan pidettyä ajatuksen kasassa ja kropasta irti sen, mitä tällä hetkellä on otettavissa, oon tyytyväinen. Siitä meillä on sitten tarkoitus viilata vauhtia vähän reippaammaksi seuraavien viikkojen aikana ennen EM skabaa. Nytkin kunto on kyllä ihan hyvä, mutta täysin herkkä olo Joroisilla tuskin vielä on ja selän takia ne ihan täysiä menemiset on jäänyt tekemättä.

Sijoituksellisesti pyrin toki olemaan kärkikahinassa. Kisaan on tulossa monia pitkille matkoille erikoistuneita naisia ja toivon, että saamme kaikki tehtyä hyvät suoritukset ja muodostuu tiukka jännä kilpailu! Nostan tässä muutamia kisakumppaneita esille, kun eipä meistä trinaisista Suomessa turhan paljon kirjoitella... ;)

Yksi suurimmista ennakkosuosikeista on Tiina Boman. Hänellä on pitkästä aikaa kunnon treenitalvi takana ja vaikka sairastelu sotki kevään kuvioita, oon aivan varma, että Tiina on saanut kesä-heinäkuun treeneillä itsensä taas tosi tiukkaan kuntoon. Ja se meinaa ihan kansainvälisen tason kovaa vauhtia. Kotikisa ja vankka kokemus pidemmistä trikisoista tuovat lisäpotkua Tiinalle.

Heidi Hyvärinen teki kovan suorituksen Joroisilla muutama vuosi sitten voittaessaan kisan. Viime ja tänä vuonna Heidi on kisaillut lähinnä Ranskassa, joten on kivaa ja mielenkiintoista nähdä hänenkin menoansa taas Suomessa. Tasaisen kova joka lajissa. Heidiltä voi hyvinkin löytyä vaikka kuinka hurjaa menoa...

Muita naisia ovat muun muassa tykkipyöräilijät, SM tempossa 5. ja 7. sijoittuneet, Terhi Martikainen ja Venla Koivula. Lisäksi mukana on maamme kärkitason juoksija, paljon viime vuosina myös uinnissa ja pyöräilyssä kehittynyt Maria Söderström. Mukana on myös monia muita kovia menijöitä, jotka voivat hyvinkin yllättää, kuten kevään Lanzan Ironmanissa ikäsarjassaan toiseksi sijoittunut Maria Kasurinen.

Eli meidän sarjassa on varmasti luvassa kiva tiukka kisa. Myös kaikissa muissa sarjoissa, kuten eliittimiehissä, on odotettavissa hienoja vääntöjä. Katsomaan ja kannustamaan kantsii tulla :) Tsemppiä ja onnea kisaan kaikille Finntriathlonisteille!

6 kommenttia:

 1. Nyt varovasti vaan sen selän kanssa.. Tsemppiä kisoihin! Itsellä ihan hirvee pyöräkuume, ja aika-ajopyörä olis saatava. Tosin menin jo vaimolle lupaamaan, että vasta ensi kesäksi hommaan sellaisen... ;)

  VastaaPoista
 2. Onnea matkaan, kova kisa tulossa!

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä kisaan! Välineistä ei ainakaan oo vauhti kiinni!

  Powerbarin geelikarkit on kyllä parasta evästä pyöräillessä. Maistuu niin paljon paremmilta kuin geelit!

  VastaaPoista
 4. Mielenkiintoista lukea noista sun kisavermeistä :)

  t. Eräs kuntohölkkääjä

  VastaaPoista
 5. Hyvinhän noilla varusteilla kulki, onnittelut ylivoimaisesta Suomenmestaruudesta :)

  VastaaPoista