sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Kiinaan MM-kisoihin

Tiistaina hyppäämme Finnairin siiville ja lennämme Pekingin kautta Yantaihin. Sieltä köröttelemme bussilla Weihain ”pieneen” noin kolmen miljoonan ihmisen kaupunkiin. Syynä eksoottiseen matkailuun on sunnuntaina käytävät ITU:n pitkänmatkan MM-kisat.


Viime viikkojen valmistautuminen on sujunut tosi hyvin. Kovasta treenijaksosta jäi fiilis, että kroppa otti harjoitukset vastaan ja vauhtien perusteella kunto nousi taas pykälän ylöspäin. Moni on kysellyt, että miten jaksan näin pitkän kisakauden ilman pelkoa pohjien romahtamisesta, mutta en usko, että romahdusvaaraa on. Oon treenannut koko kauden selvästi enemmän kuin ikinä ennen, mikä ei ehkä oo ollut optimi kesän aiempien kisojen kannalta, mutta kantanee hedelmää nyt syksyllä ja viimeistään ensi vuonna.

Ehkä hauskinta viime viikkojen treeneissä on silti ollut se, että polvet ja selkä ovat olleet täydelliset. Kiinassa on mäkinen juoksureitti, joten olemme juosseet reippaat treenit pääasiassa mäkisessä maastossa. Ekaa kertaa sitten vuoden 2002 oon pystynyt joka treenissä vetämään myös alamäet rennosti kunnon vauhdilla – arvatkaapa vaan, kuinka paljon nautin noista askelista!


Tavoitteeni Kiinan MM-kisaan on kuitenkin jälleen hiukan tylsä: ottaa kropasta aivan kaikki irti ja tehdä niin hyvä suoritus kuin just siinä hetkessä on mahdollista. Lisähaastetta tulee siitä, että kisamatka (4 / 120 / 20 km) on mulle täysin uusi. Lisäksi pyöräreitti on aivan älyttömän rankka. Samassa paikassa käytyjen aiempien kisojen perusteella voittajan loppuaika painunee kuuteen tuntiin. Luvassa on siis yli tunnin pidempi triathlon, mitä oon aiemmin vetänyt. Niiiiiiin kivaa J!

Lupasin jo itselleni, etten enää hehkuttele lähtölistojen kovia nimiä. Wiesbadenissa ja Pöltenissä menin nimittäin kisapaikalle kuin katselemaan julkkiksia, mikä ei ehkä oo optimi, kun pitäisi kisata noiden julkkiksien kanssa… ;). Koska kisan seuraaminen on kuitenkin hauskempaa, kun tuntee porukat, niin tässä teille lukijoille lyhyt lista kovimmista tyypeistä: Melissa Hauschildt (3 x 70.3 maailmanmestari, ITU pitkän matkan maailmanmestari), Andrea Hewitt (3 x Olympiamatkan MM-mitalisti, tän vuoden MM-kokonaiskisan 3., olympia 6.), Laura Bennett (4 x MM-mitalisti, olympia 4.) ja Camilla Pedersen (2 x ITU pitkän matkan MM 2., Ironman euroopanmestari). Eli ainakin heidän osaltaan kantsii jänskättää, jaksavatko painaa mun vauhdissa Kiinan vuorilla… heh ;).

Mikäli Kiinan nettisysteemit toimivat, kirjoitan tunnelmia vielä itse pelipaikalta. Jos netti ei pelaa, niin pitäkäähän peukkuja, että sunnuntaille osuisi kiva päivä!

1 kommentti:

  1. Kuulostaa kunnon menolta. Peukut on täällä pystyssä sun puolestasi sunnuntaiaamuna klo 3. alkaen.

    VastaaPoista