perjantai 16. heinäkuuta 2010

Kova treenijakso ja täyslepoa

Heinäkuun alkupuoli sujui loistavasti reippaiden treenien merkeissä. Oli aivan mahtavaa päästää vihdoin kroppa irti niin monen jarruttelukuukauden jälkeen.

Eka tositesti etenkin polvelle oli Kisko-Triathlonin pikamatka. Siinä sain ekaa kertaa luvan juosta yli pari kilometria kovaa yhteen menoon...täytyy myöntää, että "hiukan" jännitti!!! Lisäjännitystä toi myös reitin mäkisyys. Jos olisimme etukäteen tienneet, kuinka paljon mäkiä juoksussa on, niin tuskin olisin uskaltautunut starttaamaan. Lopulta homma kuitenkin sujui ihan uskomattoman hyvin, eikä jalka häirinnyt edes jyrkimmissä alamäissä!!! Ihanaa!!!!! Ihan täysiä en tosin saanut päästellä, vaan etenin pyörällä vieressä ajavan valmentajan tarkan teknisen ohjauksen alaisena ;) Silti vauhti oli hyvä ja tulin maaliin ensimmäisenä pikamatkalaisena miehet mukaanlukien.

Kisko Triathlonia edeltävällä viikolla ja sen jälkeen teimme myös paljon muita kovatehoisia treenejä, pääasiassa pyörällä ja eri lajeja yhdistellen. Yhteenvetona niistä voi sanoa, että varsinkin lihasten vireys vaihtelee melkoisen paljon: toisinaan kulki ihan kovaa, kun taas toisinaan meno oli ärsyttävän nihkeää. Etukäteissuunnitemana oli, että Kokkolan SM-kisa olisi myös toiminut yhtenä hyvänä harjoituksena, mutta lopulta päätimme malttaa jättää sen väliin. Kympin juokseminen yhtäkkiä olisi voinut vetää koivet pahaan juntturaan.

Huomenna tarkoituksenani oli tehdä uintiosuus Joroisten erittäin odotetussa puolimatkan SM-kisassa, jossa ainakin miesten sarjassa on mukana lähes kaikki maamme huiput. Tämäkin reissu jää kuitenkin ikävästä syystä väliin. Tiistaina selkääni iski pitkästä aikaa noidannuoli ja kävelykin meni mahdottomaksi. Onneksi kramppi alkoi laueta nopeasti ja nyt selkä kestää jo kunnon kävelyä ja kevyttä uintia ja huomenna toivottavasti jo muutakin pk:ta. Niinpä tämä muutaman päivän täyslepo saattaa nyt tehdä vaan hyvää...takana kun on tosi pitkä jakso yli 20h treeniviikkoja, joista vikoissa on myös paljon kovia treenejä sisällä. Joroisten kisaturistiksi olisi silti ollut kiva päästä. Tsemppiä kaikille SM-kisaan osallistuville!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti