torstai 19. toukokuuta 2011

Lepoa ja peruskestävyyttä

Niin se vaan on, että ainakin mun kohdalla sen huomaa usein vasta jälkikäteen miten hyvää pieni kevennys tekee. En kokenut olevani kovinkaan väsynyt Meksikon kisan hujakoilla tai sen jälkeen. Lähinnä olin sitä mieltä, että ennen kisaa ei olisi oikein varaa lepäillä, jotta tulisi rakennettua kuntoa kesän tärkeämpiä kisoja varten ja kisan jälkeenhän taas ylimääräinen lepäily on aivan älytön ajatus...

Valmentaja osasi kuitenkin lukea oikein pientä väsähtelyä ja päivittäistä äksyilyä ja kevensi touhua kunnolla viime viikoksi. Maailmancupia seuranneeseen kahdeksaan päivään tuli vain noin 16 h kevyttä liikuntaa. Uutta virikettä kropalle ja etenkin päälle antoi muun muassa mäkihyppyrappusten kapuaminen ja poluilla juoksentelu. Ja niinhän siinä kävi, että kevennysjakso palautti hiukan kadoksissa olleen juniorimaisen ilon urheilua kohtaan!

Nyt meneillään olevat pari viikkoa ovat treenillisesti aika peruskestävyyspainotteisia ja tarkoitus on varmistaa, että kovatehoisen kevään jälkeen happi alkaa taas kulkea, rasva palaa ja kroppa rakentuu kestämään koko pitkän kesäkauden rasitukset. Ihan hissuttelua tämäkään jakso ei ole, sillä siihen sisältyy muun muassa eurooppacupin kisa, josta on tarkoitus hakea erityisesti uintikokemusta.

Lisäintoa treenaamiseen tuo juuri kotiin tullut aivan älyttömän hieno Scorpionin pyörä! Kävin eilen ajamassa sillä pk-lenkin ja pehmeästihän se alla hyrisi! Muutamat säädöt täytyy vielä vaan saada kohdilleen ennen kun pyörän voi pistää kunnon vauhtiin, joten tarkemmat kommentit saatte lukea ensi viikon puolella :)

Ensi viikolla on muuten luvassa myös telkkariviihdettä, kun nelosen Matkaoppaat -ohjelman tiistain ja torstain jaksoissa näytetään viime syksynä Alanyassa käytyä eurooppacupin kisaa. Hiukan jänskättää ja nolottaa jo etukäteen mitä tulikaan lauottua...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti