lauantai 25. kesäkuuta 2011

Huono uinti ja lämpöhalvaus EM:ssä

Ei mennyt vieläkään putkeen. EM-kisasta tuliaisina on vain huono uinti ja ylikuumentunut keho. Sijoitus niin huono, ettei laskuissa pysynyt mukana.

Kisa käytiin tänään päivällä erittäin kuumissa olosuhteissa. Lämpöä oli yli 40 C! Huh! Ennen kisaa ajattelin, että rankka lämmin kisa olisi minulle vain etu. Mutta aamulla aloin jo hiukan pelätä kisan kulkua, kun vatsani oli jostain syystä tosi sekaisin. Ei hyvä juttu nesteiden kannalta.

Uinti käytiin ilman märkäpukua. Olen vikat pari viikkoa treenannut lähes ainoastaan puvulla, täällä kun sen käyttämisen piti olla itsestäänselvyys. No, vaikka olo nyt vihdoin on palautunut, kulki uinti vanhan kaavani mukaan. Ekalle poijulle pääsin hyvissä asemissa, mutta poijuilla tapahtuneen hakkauksen jälkeen tipuin. Loppumatka meni sitten yksikseen vetäen muutamaa tyttöä perässä. Eroa kärkeen tuli jälleen aivan liikaa.

Pyörä alkoi onneksi hyvin. Meillä oli hyvä pieni ryhmä ja saimme loistavaa yhteistyötä aikaiseksi ja ero kärkeenkin ennemmin pieneni kuin kasvoi. Oma pyöränikin kulki nyt taas tavallisen vahvasti. Ongelmana oli vain älytön jano ja kuumetus. Juomani loppuivat noin 25 km kohdalla enkä sen jälkeen enää uskaltanut tehdä porukassamme hommia. Eroa kärkeen oli vaihdossa jo jotain 3.30 min.

Juoksussa kulki vain alku ja sain pyöräryhmässämme ajaneisiin ison eron. Vikat jopa 8 km olivat kuitenkin valitettavasti täyttä taistelua. Panostin juomiseen ja heitin vettä päälle vaikka kuinka paljon, mutta kuuma oli. Vikan 2,5 km kiekan alkaessa en ollut varma pääsenkö maaliin.

Jälkikäteen voisi sanoa, että olisi kantsinut heittää sisut menemään ja keskeyttää. Sen ratkaisun teki tänään aika moni tyttö. No, tälläkään kertaa sisu ei antanut periksi jättää leikkiä sikseen ja hoipertelin maaliin pyörtyen heti pysähdyttyäni. Ei kun sairaalatelttaan ja jäihin, joissa vietinkin aika tovin ennen kuin jalat alkoivat kantaa. Nyt noin 5 h kisan jälkeen olo on onneksi jo aika ok. Nestettä olen tosin juonut reilusti yli 4 litraa eikä vieläkään ole vessalle tarvetta...

Kisan kulku harmittaa kyllä tosi paljon. Nyt on selvä palaverin paikka valmentajan kanssa, miten kausi tästä jatkuu. Todennäköisesti pysäytämme homman tyystin ja treenaan pelkästään koko heinäkuun tai käyn tekemässä vain jonkun euroooppacupin harjoitusmielessä. Turha matkustaa Edmontoniin asti maailmancupiin. Uinti on nyt saatava onnistumaan edes hiukan paremmin. Sen eteen tulemme tekemään kovasti töitä ja myös uutta valmennusapua on luvassa. Uinnin onnistuessa homma helpottuukin paljon, sillä pari viikkoa sitten juoksin jo lähes yhtä kovaa kuin kaksi tänään EM-podiumilla ollutta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti