maanantai 28. marraskuuta 2011

Toinen sija Afrikan Cupissa Pretoriassa

Taas on yksi manner valloitettu kisaamisen merkeissä. Eilen täällä Pretoriassa käytiin ITU:n Afrikan Cup. Olin koko kisaa edeltävän viikon tosi väsynyt viikko sitten käydyn kisan, reilun vuorokauden matkustamisen ja 11 tunnin aikaeron takia. Niinpä olenkin nyt tyytyväinen, että sain rutistettua toiselle sijalle.

Kilpailu oli tapahtumana aikalailla päinvastaisuus viikko sitten käydylle Aucklandin maailmancupille. Kun Aucklandissa kilpailtiin miljoonakaupungin ydinkeskustassa, käytiin Pretorian kisa puolestaan täysin pusikossa. Uinti tapahtui pienessä leväisessä järvessä, jossa asusteli mm. rapuja ja gekkoja. Pyörä ajettiin kahtena lenkkinä mäkisillä hiukan huonokuntoisilla teillä. Juoksu kipitettiin pääasiassa hiekka- ja nurmikkopolkuja pitkin. Osallistujiakaan ei Pretoriassa montaa ollut, mutta mukana oli muutama ihan tasokas nimi jopa Koreasta asti, joten ihan kunnon kisan saimme aikaiseksi. Lisähaastetta toi se, että kilpailu käytiin jälleen noin 1600 m korkeudessa.

Itse kisassa uinti kulki nyt alkuun tosi hyvin. Vajaan kierroksen jälkeen vatsalihakset vetivät kuitenkin niin jumiin, että tipuin porukasta ja eroa kärkeen tuli uinnissa 1.25 min. Pyörän jouduin ajamaan kokonaan yksin kärjessä menevää muutaman hengen porukkaa vastaan. Jaloista ei oikein löytynyt potkua, lähinnä vain väsytti. Niinpä oli ihan ok, ettei ero kärkeen ollut pyörän jälkeen kuin noin 2.30 min. Juoksu kulki yllättävän kivasti, vaikka olin siinäkin tosi väsynyt ja kärsin edelleen vatsalihaskrampeista. Juoksin kuitenkin jopa pari minuuttia kovempaa kuin seuraavaksi nopein ja niinpä pystyin ylittämään maaliviivan toisena.

Kokonaisuutena kisasta jäi ihan hyvä maku. Ainakin se vahvisti käsitystä, että peruskuntotilanne ja etenkin juoksukunto ovat todella hyvällä mallilla. Jos en olisi juuri paria viikkoa tapellut noidannuolen kanssa, mikä aiheuttaa vielä tällä hetkellä noita vatsalihasvaivoja, saattaisi juokseminen olla nyt hurjan lennokasta. Lisäksi kisassa oli hyvää se, että väkisin väännetty toinen sija toi paljon ITU pisteitä.

Huomenna siirrymme Paulin kanssa täältä Pretoriasta parin sadan kilometrin päähän Potchefstroomiin, missä leireilemme pari viikkoa. Paikalla on Suomen yleisurheilumaajoukkue ja onkin tosi mielenkiintoista päästä tekemään joitain harjoituksia kestävyysjuoksijoiden kanssa. Ennen kunnon treenijakson aloittamista on nyt kuitenkin syytä ottaa pari päivää tosi kevyesti. Tänään vietimme mukavaa turistielämää ja kävimme safarilla katselemassa villieläimiä - kuvia tulossa :)

5 kommenttia:

 1. Hieno homma, että sait kunnon kisan!
  Uintivesi kuulostaa kyllä pelottavalta.
  Eija

  VastaaPoista
 2. tiesin että koneistossa on potkua tälläiseen suoritukseen kun asiat vain napsahtaa kohdilleen. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 3. Hyvä-hyvä, hieno kisa Sinulta! Tosi eksoottisilta kisaolosuhteet kyllä vaikuttavat...
  sirkka

  VastaaPoista
 4. Siitä se lähtee ;)

  -Jyri

  VastaaPoista
 5. Onnittelut! Uudella innolla kohti tulevia haasteita! Hyvää leiriä sitä ennen...

  –Ilkka

  VastaaPoista