keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Leiri, joulu ja talven arkipäivät


Ihanaa, kun on talvi! Nyt vaan toivotaan, etteivät nämä lämpimät päivät taas muuta pääkaupunkiseutua synkän harmaaksi, sillä just tähän vaiheeseen vuotta mun treenisuunnitelmiin sopisi monipuolinen hiihtojakso. Hiihtäminen on ihan hullun hauskaa ja se on aina ollut tärkeä osa talvitreenejämme, tosin näistä triathlonistin talviharjoituksista ajattelin kirjoittaa tarkemmin vasta seuraavaan bloggaukseen.

Myös juokseminen on talvella hauskaa. Täksi talveksi sain Icebugin lenkkarit ja ne ovat kyllä ihan mahtavat. Ei tarvii yhtään lipsutella ja toisaalta ne toimivat selvästi aiemmin käyttämiäni nastureita paremmin myös sulalla tiellä tai vaikkapa rappukäytävässä.

Viimeisimmän blogikirjoitukseni jälkeen olin pitkän viikonlopun Pajulahdessa. Viikonloppu toi vaihtelua normiarkeen, sillä valmensin Paulin, Markon ja Artun kanssa kuntoilijatriathlonisteja sekä nuorten maajoukkuetta. Leirin osallistujat olivat huipputyyppejä ja oli jälleen kerran tosi hauskaa ja antoisaa saada jakaa opiskelujeni sekä piiiiitkän triathlonurani aikana kertynyttä osaamista.

Leirin koko sakki.

Palautteesta päätellen myös leirin urheilijat nauttivat viikonlopusta. Ainakin liikuntaa taisi tulla riittämiin… Leirillä oli mukana myös pari aktiivista bloggaajaa, Laura ja Hannu, joten taidatte saada objektiivisimman kuvan leirin annista lukemalla heidän kirjoituksensa:



Leirin jälkeen olikin sitten jo joulu. Ehdottomasti vuoden ihanin juhla. Vietin sitä vanhempieni ja Kirsin sekä Jurin kanssa ja täytyy sanoa, että vaikka joulu on niin sanotusti lasten juhla, oli ”aikuisten joulu” tällä kertaa just sellainen, mitä kaipasin. Paljon lepoa ja herkullista ruokaa. Ah.




Joulu katkaisi kivasti syksyn kiireet ja samalla joulu oli merkki siitä, että on aika lisätä harjoittelun rasittavuutta ja laatua. Toki treenasin jo syksylläkin hyvin, mutta kokonaisuutena meno oli rentoa. Tehotreenejä ei tullut tehtyä juuri ollenkaan ja muutenkin annoin itseni säheltää vähän kaikkea muutakin kuin huippu-urheilua ;) Tämä on mun mielestä ollut tosi hyvä vuosirytmityksen pohja – eli jouluun asti rennosti ja sitten pikkuhiljaa ruuvin kiristystä kohti kevättä.

Moni on kysynyt, mitä triathlonistin talvipäiviin oikein kuuluu. Mun arki vaihtelee paljon päivästä toiseen ja joinain päivinä teen enemmän paperihommia, kun taas nykyään pyrin siihen, että pystyisin käyttämäään suurimman osan päivistä lähes ainoastaan urheiluun. Joka tapauksessa eilinen on aika hyvä esimerkki siitä, mille mun perus treenipäivät tällä hetkellä näyttävät.

6.15 herätys, lyhyt venyttely
Aamiainen (puuroa, pakastemarjoja, Biokian marjajauheita, raejuustoa, pähkinöitä, kahvia)
7.30–8.00 Jumppa uimahallin salilla
8.15–10.00 Uinti (superkiva TriFit treeni, joka sisälsi uinnin ohella esim. yleisliikkeitä ja punnerruksia)
10.20–11.20 Ergo Kuulohansan takahuoneessa (sis. 40 min pk2-AerK)
11.30–12.15 Juoksu uimahallin salin matolla (sis. 30 min pk2-AerK)
12.15–12.45 Vesijuoksu, kylmäallas, suihku, palautuseväs
Kaupan kautta kotiin
13.30 Lounas, tällä kertaa äiti seurana (wokvihanneksia ja lohta)
14–15 Päiväunet
15.00 Välipala (kahvia (pakkomielle tähän väliin…), marjoja ja jogurttia, leipä)
15–16.45 Tietokonehommia (laskuja, sähköposteja, tämä blogi (jonka julkaisu jää huomiselle, kun tietokone arrrrggghhhh! tökkii…)
17.30–18.30 Hiihto, kevyttä nautiskelua
19–19.45 Juoksuun (ja mun selkäprobleemiin) liittyvää lantiotreeniä Anttilan Jarin ja Paulin kanssa
20.30 Illallinen (salaattia, kanaa, leipää)
21–21.30 Venyttely ja foam roller
22.00 Nukkumaan

Tulipa varsinainen sekasikiö bloggaus...Melkein jo unohdin, että tänäänhän on uuden vuoden aatto.  

Onnellista vuotta 2015 kaikille!
 

4 kommenttia:

  1. Hienoa nähdä kuinka monipuolista treeniä teette.Sieltä voi tälläinen harrastelijakin jotakin vinkkejä poimia.

    VastaaPoista
  2. Hei

    koska kukaan ei ole vielä kysynyt niin minäpä kysyn:

    Olet ymmärtääkseni ravitsemusterapeutti/ravitsemustieteiden koulutuksen omaava urheilija?

    Ihmettelen suuresti, syötkö oikeasti noin vähän ja harvoin, vai merkkasitko päiväohjelmaan vain joitain satunnaisia aterioita? Minua hieman kummastuttaa varsinkin lounaan ja päivällisen koostumus (ei juurikaan hiilareita) sekä välipalojen puuttuminen. Aamiainen vaikuttaa varsin tasapainoiselta mutta sekin, jos noin hurjasti reenaa, jää energia- ja hiilarisisällöltään varsin niukaksi.

    POinttini on ehkä tämä: näytät treenaavan käisttämättömän paljon (olen päässyt kurkkaamaan maailman huipputason triatleettien treenipäiväkirjoihin ja mitään vastaavaa en tähän asti ole nähnyt, tai jos niin korkeintaan Ironmaniin tähtäävillä, ei suinkaan olympiamatkan, triatleetilla. Ja silti, samalla kun treenimääräsi on valtavan suuri, et syö melkein mitään? Miksi?

    Kysyn koska a) olen kiinnostunut ja b) olen huolissani siitä että nuoret urheilijatytöt (joista varmaan aika moni pitää sinua idolinaan) lukevat blogiasi ja saavat tästä sen käsityksen että kovaa treenaava urheilija pärjää salaatilla ja kanalla...

    Mukavaa päästä kurkistamaan sinun päiväohjelmaasi, ja teet hurjan paljon työtä sen näkee. Kiitos postauksesta ja onnea tulevaan.

    -aliisa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Aliisa,

      Päiväkirjan ruokaosuus oli tosiaan valitettavasti hyvin huolimaton ja tuosta voi joo saada kuvan, että syön tosi vähän... Välipaloja tuosta puuttuu ainakin urheilupatukka aamutreenissä ja täytetty ruisleipä hiihdon jälkeen. Myös annoskoot mulla ovat noilla aterioilla aika reiluja (eli "leipä" ei tarkoita pientä leivän syrjää ;) ), joten kyllä sitä ruokaa kuluu paljon.

      Kovaa treenaava urheilija ei tosiaan pärjää pelkällä kanalla ja salaatilla - laadukasta monipuolista ruokaa pitää syödä riittävästi, jotta pysyy terveenä ja saa myös treeneistä hyödyn irti!

      Täytyypä kirjoittaa tässä talvella myös kunnon ruokapäivis, niin mun ruokailuista saa oikeamman kuvan :)

      Poista
  3. Hei,
    hienoa Aliisa kun kysyit tätä ja että Kaisa vastasit. Kiinnitin samaan huomiota ja olin vähän ihmeissäni. Mukavia treenejä :)
    -Heidi

    VastaaPoista