tiistai 26. toukokuuta 2009

Pronssia Duathlonin EM-kisoista!

Jee, kansainvälinen kisakausi alkoi tänä vuonna loistavasti! Saavutin Budapestissa käydyistä Duathlonin Euroopan mestaruuskilpailuista arvokisamitalin :)!

Kisa alkoi reippaasti. Britti Grimmet (joka lopulta hyytyi) tempaisi heti startista aivan järjetöntä vauhtia ja muu kärkiporukka jäi juoksemaan hieman hänen peräänsä. Juoksu juostiin 2,5km tosi mutkaisella ja tuulisella reitillä ja ensimmäisellä kovaa juostulla kierroksella meno oli melkoista sähinää. Tämän jälkeen vauhti kuitenkin rauhoittui ja ekaan vaihtoon tulin helposti kahdeksan urheilijan kärkiryhmässä (10km / 35.28).

Pyöräily käytiin täysin tasaisella ja kovia tuulipätkiä lukuun ottamatta todella tylsällä 8x5km reitillä. Onnistuimme tiputtamaan viime vuoden EM-kisan nelosen heti alkumatkasta, mutta muuta merkittävää pyörän päällä ei tapahtunut. Yritin muutaman kerran irtiottoa, mutta ne hyytyivät aika pian ja lopulta päätin vain ottaa rennosti pääasiassa peesaillen (40km kesti n. 1.10h eli eipä hurjasteltu…).

Toisessa vaihdossa minulla oli ongelmia selän/takareiden kanssa ja jäin kärkiporukasta heti parikymmentä metriä. Reilun kilometrin jälkeen juoksu kuitenkin normalisoitui ja saavutin pronssista kamppailevat Louisonin (Ranska) ja Van der Meijdenin (Hollanti). Vauhtirykäyksistä huolimatta porukkamme pysyi kasassa ja lopulta kisa meni rentovauhtiseksi kyttäilyksi. Noin 300m ennen maalia päätin sitten avata pelin ja painaa maaliin niin kovaa kuin kintuista lähtee. Enpä olisi paljon muuta siinä vaiheessa uskaltanutkaan tehdä, sillä sen verran tiukka käsky valkulta tuli ;). Ja todella hyvinhän se kiri aukesi! Muut jäivät selvästi ja sain ylittää maaliviivan pronssimitalistina (5km / 18.03).

Eroa kisan voittajaan britti Catriona Morrisoniin (muun muassa 2008 MM 2., pitkä MM 1.) tuli lopulta 32s ja hopeamitalistiin puolalaiseen Agnieszka Jerzykiin (mm. 2008 U23 MM 1.) 13s. Ainoa asia, mikä EM-kilpailuista jäi hampaankoloon, oli kuitenkin se, etten (tälläkään kertaa!!!) saanut shampanjapullon korkkia palkintopallilla auki… ;).

Kisan jälkeen vietimme Paulin kanssa Budapestissa yhden ylimääräisen lomapäivän. Leikimme kunnon turisteja ja kiersimme pyörän kanssa kaikki kaupungin nähtävyydet. Ja upea historiallinen kaupunkihan se oli, laitan myöhemmin kuvia galleriaan!